Incendiu de PROPORȚII la o hală din Slatina. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale-FOTO/VIDEO

O hală industrială situată la ieșirea din Slatina, pe strada Milcov, în zona fostului abator, a luat foc. Peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înalțime și un echipaj SMURD au acționat mai bine de șapte ore pentru lichidarea flăcărilor. 

Este vorba de o hală în care sunt depozitate mase plastice și cosmetice care au luat foc. În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, interiorul halei ardea cu degajări mari de fum. Peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înalțime și un echipaj SMURD au acționat pentru lichidarea flăcărilor.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la materialele combustibile depozitate într-o hală de circa 2000 de metri pătrați. Având în vedere amploarea incendiului, comandantul intervenției a solicitat suplimentarea echipajelor. Au fost direcționate către locul evenimentului, progresiv, o autospecială de stingere, o autoplatformă și un echipaj SMURD de la Detașamentul Slatina, două autospeciale de stingere de la Garda Balș, o autospecială de stingere de la Stația Scornicești, două autospeciale de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Centrul Rivergate și o autospecială de la SPSU TMK Artrom”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apă din zona respectivă, pentru alimentarea autospecialelor executându-se transport de apă de la un operator de pe platforma industrială. Pe timpul operațiunilor de stingere mai multe recipinte sub presiunea au explodat.

Intervenția a durat mai bine de șapte ore, în acest moment fiind lichidate ultimele focare ale incendiului.

Potrivit cercetărilor preliminare, cauza probabilă a incendiului ar fi o explozie de la o scânteie pornită de la un echipament folosit la prelucrarea plasticului și care a aprins vaporii gazoși de la mai multe recipiente sub presiune depozitate în hală.

O autospecială de stingere va monitoriza în continuare zona afectată de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here