OCPI Olt demarează lucrările de cadastru general GRATUIT și în Vișina Nouă

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt anunță demararea lucrărilor de cadastru general într-o altă localitate din cele șase care au fost acceptate la prima licitație în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), grație căruia cetățenii beneficiază gratuit de acest serviciu. Este vorba de comuna Vișina Nouă.

OCPI anunță că, în perioada 20 februarie – 21 aprilie 2017, la sediul Primăriei Vișina Nouă vor fi publicate documentele tehnice ale cadastrului care constituie temeiul înregistrării din oficiu a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară.

Cererile de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului se formulează în termen de 60 de zile de la data afișării și vor fi însoțite de documente doveditoare. Potrivit OCPI Olt, în urma recepției documentelor tehnice, a rezultat un număr de 3964 de imobile.

Comuna Vișina Nouă face parte din prima licitație organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Impbiliară (ANCPI) pentru începerea lucrărilor de înregistrare sistematică în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, alături de comunele Vișina, Vădastra, Brastavățu, Oboga și Milcov, care vor fi finalizate în perioada următoare.

„Lucrările de înregistrare sistematică desfășurate în cadrul acestor unități administrativ-teritoriale se diferențiază de lucrările finanțate conform prevederilor OUG 36/2016 de modificare și completare a Legii cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, prin faptul că lucrările se defășoară la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale, și nu pe sectoare cadastrale din extravilan”, a precizat directorul OCPI Olt, Gigel Chiriță.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt îi înștiinzează, astfel, pe toți proprietatrii și posesorii de imobile din Vișina Nouă că trebuie să participe la verificarea documentelor tehnice publicate la sediul primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here