Arestări și control judiciar în cazul furtului MASIV de aluminiu de la Alro / Cine sunt hoții

Trei dintre cele șapte persoane reținute, luni, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în cauza privind furtul a zeci de tone de deșeuri din aluminiu din incinta SC Alro SA Slatina au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru furt calificat, respectiv complicitate la furt. În cazul celorlalte patru persoane a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub acuzația de complicitate la furt calificat.

Măsurile au fost luată marți, după ce Judecătoria Slatina a admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Este vorba de Sorin Dorin Dumitru, Mihăiță-Adrian Drăghici și Florin Soare, arestați preventiv pentru furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, și de Ionela Toma, Valentin Dumitraș, Victor-Sorin Cristea și Ion Prună, care au primit control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pentru complicitate la furt calificat. Cinci dintre cei șapte inculpați sunt salariați de la Alro și de la o firmă care asigură paza companiei.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., art. 226 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatilor: -DUMITRU SORIN DORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin. 1) rap la art. 229 alin. 1) lit. b) , alin. 2) lit. b) C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a) C.pen. – DRĂGHICI MIHĂIȚĂ – ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin. 1) rap la art. 229 alin. 1) lit. b), alin. 2) lit. b) C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. – SOARE FLORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, fapta prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 228 alin. 1) rap la art. 229 alin. 1) lit. b) C.pen., alin. 2) lit. b) cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.02.2017 şi până la data de 29.03.2017 inclusiv. In temeiul dispoziţiilor art. 227 alin. 1 C.pr.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu privire la ceilalţi inculpaţi, iar în baza art. 227 alin. (2) C. proc. pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. b C. proc. pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii: – TOMA IONELA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, fapta prev. de art. 48 C.pen. rap. la art.228 alin. 1) rap la art. 229 alin. 1) lit. “b”, alin. 2) lit. b) C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. – DUMITRAȘ VALENTIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, fapta prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 228 alin. 1) rap la art. 229 alin. 1) lit. “b”, alin. 2) lit. b) C.pen cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. – CRISTEA VICTOR – SORIN pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, faptă prev. de art. 48 C. Pen. rap. la art. 228, alin. 1, rap. la art. 229, alin.1, lit. b, ?i alin. 2 lit. b, C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. – PRUNĂ ION, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, faptă prev. de art. 48 C. Pen. rap. la art. 228, alin. 1, rap. la art. 229, alin.1, lit. b, alin. 2) lit. b) C.pen. cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. pe o durată de 60 de zile de la data de 28.02.2017 până la data de 28.04.2017 inclusiv”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Cei șapte inculpați sunt bănuiți că, în urmă cu două săptămâni, ar fi sustras 22 de tone de deșeuri din aluminiu din incinta SC Alro SA, pe care intenționau să le valorifice ilegal pe raza municipiului Slatina.

„La data de 16 februarie, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în urma căreia a fost depistat un autocamion, încărcat cu cele 22 tone deșeuri din aluminiu, pentru care nu existau documente de proveniență”, spuneau, atunci, oamenii legii.

Deșeurile din aluminiu, în valoare de aproximativ 200.000 lei, şi autocamionul cu care acestea au fost furate au fost indisponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here