Artă plastică: „Impresii mediteraneene” la Galeria Artis din Slatina

Muzeul Județean Olt a organizat, la Galeria Artis din Slatina, o expoziție de pictură cu lucrări semnate de Viorela și Vintilă Mihăescu din București, care a fost deschisă oficial joi, 30 martie.

Nu este pentru prima oară când cei doi artiști din Capitală expun la Slatina, dar este întâia dată când ei deschid o expoziție de pictură.

„Viorela și Vintilă Mihăescu reprezintă o familie artistică cu notorietate în domeniul artelor vizuale românești. Dacă până acum la Slatina au mai vernisat expoziții de tapiserie, grafică digitală, icoană pe lemn, acuarelă, de această dată, prin expoziția «Impresii mediteraneene», ne introduc în universul fascinant al picturii clasice.

Cei doi artiști au călătorit în ultimul an în Grecia (Lefkada, Parga, Thassos, Meganisi), Franța (Coasta de Azur) și Italia (Veneția), iar din acest periplu mediteraneean ne-au dăruit o expoziție cu locuri idilice unde Soarele și Marea sunt elemente plastice primordiale. Insule stâncoase, plaje edenice, țărmuri nesfârșite de mare, faleze și golfuri în apus sau răsărit solar, măslini și pini singuratici fremătând sub adieri de vânt, porturi și bărci pescărești, locuri sfinte și ruine solitare, sunt doar câteva dintre subiectele ce au captivat atenția și sufletele unor călători prin timpuri și civilizații mediteraneene.

Expoziția «Impresii mediteraneene» nu este altceva decât un jurnal artistic al emoțiilor, extazului și privilegiului de a privi o altfel de lume, în care viața curge liniștit în cadența inefabilă a naturii, iar ființa umană este binecuvântată cu liniștea solitudinii și harul armoniei”, a spus despre cei doi artiști și despre lucrările lor directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică.

Expoziția urmând să rămână deschisă publicului slătinean până în data de 21 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here