AJFP Olt: ATENȚIONARE de ultim moment de la Fisc pentru contribuabilii care plătesc anticipat impozitul pe profit/Ce trebuie să știe ACUM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt reaminteşte contribuabililor care au optat pentru calculul, declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial, potrivit art.41 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, că au obligaţia de a efectua plata anticipată privind impozitul pe profit, aferentă trimestrului I 2017, până marţi, 25 aprilie 2017.

Conform prevederilor art.41 alin.(8) din Codul fiscal, contribuabilii care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, determină plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum, estimat cu ocazia elaborării bugetului inițial al anului pentru care se efectuează plățile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt.

„Contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5), respectiv contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic, actualizează plățile anticipate trimestriale cu ultimul indice al prețurilor de consum comunicat pentru anul în care începe anul fiscal modificat. Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plățile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit anual, conform declarației privind impozitul pe profit”, a explicat purtătorul de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr.240/2017, publicat în Monitorul Oficial al României nr.123 /2017, indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual pentru anul fiscal 2017 este 101,4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here