Cum schimbă vremea rea programul normal de lucru al polițiștilor din Olt

În contextul avertizărilor meteo de COD GALBEN, în perioada 19 – 21 aprilie, efective  suplimentare de poliţie rutieră împreună cu cele de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, vor acţiona, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea în zonă, precum și pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

În aceste circumstanţe, Poliția recomandă conducătorilor auto care pleacă la drum să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

„Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător (cu anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când se deplasează în coloană, conducătorilor auto li se recomandă să evite depășirile. „Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune viața în pericol. Dacă depășirea este absolut necesară, aceasta trebuie efectuată după o asigurare temeinică și semnalizarea din timp a intenției de depășire”, mai precizează ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

În zilele cu ploi, lapoviță, ninsoare și temperaturi scăzute, conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită la pietoni, care se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și se asigură mai puțin la traversare.

„Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de traversarea străzii, ținând cont de faptul că în condițiile de carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor”, a mai spus Alexandra Dicu

În această perioadă, la nivelul judeţului Olt vor acţiona aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 autospeciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here