Pescuitul în scop ştiinţific, anulat în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt

În contextul protestului pescarilor olteni din această lună și urmare discuţiilor purtate de prefectul județului Olt cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a decis anularea autorizației speciale de pescuit în scop ştiinţific pentru anul 2017 în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt, potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt.

Decizia a fost luată după întâlnirea, din data de 20 aprilie, cu reprezentanții Asociației „Salvați Râul Olt“, care luptă pentru interzicerea pescuitului comercial pe râul Olt.

Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale privind interzicerea pescuitului comercial şi recreativ pe timp de noapte se află, în acest moment, pe circuitul de aprobare, conform Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

S-a mai decis stabilirea, până cel târziu la data de 3 mai 2017, a punctelor de acostare care să faciliteze debarcarea peştelui şi trasabilitatea acestuia până la punctele de primă vânzare, lucruri eludate de pescarii care utilize.

„Măsurile au fost transmise oficial prefectului judeţului de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură în cursul ziei de ieri, 27 aprilie 2017”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here