Restaurantul fast-food Royal din Slatina, ÎNCHIS de medicii veterinari din cauza mizeriei

Agresiunea sexuală a avut loc în incinta fast-food-ului Pizza Royal

După ce rezultatele analizelor de laborator la care au fost supuse probele prelevate săptămâna trecută de medicii veterinari din restaurantul de tip fast-food „Royal” din Slatina au scos la iveală probleme grave de igienă și după ce în cadrul unui nou control s-a descoperit că unitatea nu și-a rezolvat aceste probleme, fast-food-ul a fost închis. Reamintim că unitatea de alimentație publică a intrat în vizorul medicilor veterinari după ce două surori, de 6 și 13 ani, au ajuns la Urgențe după ce au mâncat pizza cumpărată din această unitate.

Informația a fost dată publicității de reprezentenții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

„Ca urmare a emiterii buletinului de analiză cu rezultate necorespunzătoare la testele de sanitație, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a reverificat fast-food-ul din Slatina, constatând că operatorul alimentar nu a aplicat în totalitate recomandările medicilor veterinari care au făcut controlul şi nu a luat măsuri suficiente pentru respectarea regulilor generale şi specifice de igienă. În consecință, începând cu data de 02.05.2017, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii obiectivului, urmând ca reluarea activităţii să se realizeze în momentul remedierii deficienţelor de igienă”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Două fetiţe de șase și 13 ani din Slatina, surori, au ajuns, săptămâna trecută, la spital cu stări de vomă şi dureri de cap și stomac după ce, cu o zi înainte, au mâncat pizza de la Royal. Potrivit rudelor, bunica celor două fetițe, care a mâncat din același produs cu nepoatele sale, a acuzat și ea aceleași simptome, dar nu s-a prezentat la spital.

A urmat un control al medicilor veterinari, iar firma care administrează fast-food-ul, SC Niță Robert SNC, a fost sancționată contravențional de medicii veterinari cu 2000 de lei pentru „neconformități legate de starea de igienă necorespunzătoare și manipulare necorespunzătoare”.

În trecut, unitatea a mai fost amendată în patru rânduri pentru același tip de probleme, iar de două ori i-a fost suspendată, temporar, activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here