Sute de sancțiuni aplicate de inspectorii de muncă din Olt în aprilie

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în aprilie, peste 250 de actiuni de control, aplicând peste 140 de sancțiuni și dispunând sute de măsuri pentru remedierea deficiențelor descoperite.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ.

În urma a 254 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, printre care și două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei. De asemenea, respectiv amenzi și avertismente, dispunând totodată 290 de măsuri pentru remedierea deficiențelor descoperite.

Deși au descoperit și nouă persoane care prestau muncă fără forme legale, reprezentanții ITM Olt nu au dat nici o amendă pentru această infracțiune, în schimb au procedat la întocmirea unui dosar penal.

„Cele 290 de măsuri dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora în Revisal, la termenele prevazute de H.G. nr.500/2011, la aspecte privitoare la plata lunara a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, la neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, la acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție și la evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale”, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Tot luna trecută, angajatorii au comunicat nu mai puțin de 16 evenimente în care au fost implicați tot atâția lucrători, patru dintre ei fiind declarați cu incapacitate temporară de muncă, patru accidentați mortal și opt accidentati ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here