Noul subprefect de Olt, Radu Ioniță, a depus, marți, jurământul de învestire/FOTO+VIDEO

Noul subprefect al județului Olt, Radu Ioniță, a depus, marți, jurământul pentru funcția în care a fost numit de guvern. La eveniment au fost prezente mai multe personalități ale județului, guvernul fiind prezent prin Mihai Dan Chirică, secretar de stat în Ministerul Afacerilor și Interne.

Oficialul guvernului a dat citire celor două hotărâri de guvern, cea prin care fostul subprefect, Ionuț Cotarcea, a fost revocat din funcție, și cea de numire a noului subprefect, după care Radu Ioniță a rostit jurământul pentru ocuparea funcției.

După depunerea jurământului, Radu Ioniță a declarat că, în noua calitate, va încerca tot timpul să dea dovadă de bun-simț, de rațiune și de foarte multă perseverență pentru a face ca hotărârile guvernului să fie transpuse în practică.

„Să fiți convinși că această zi, pentru mine, reprezintă o dată foarte importantă şi, de acum înainte, alături de colegul şi prietenul meu, domnul prefect Silviu Neacșu, vom face o echipă nemaipomenită. Așa cum am declarat, «la cald», după ce am primit informația că voi fi subprefect prin hotărârea de guvern, voi încerca tot timpul să dau dovadă de bun-simț, de rațiune şi foarte multă perseverență pentru a face ca tot ceea ce înseamnă hotărâre a guvernului să fie transpus aşa cum trebuie, în teritoriu. Mulțumesc, încă o dată, tuturor celor care m-au sprijinit şi mă vor sprijini în continuare. În acelaşi timp, sunt convins că vom face împreună o treabă foarte bună”, a declarat noul subprefect.

Prima felicitare pentru Radu Ioniță a venit din partea șefului său direct, prefectul județului, Silviu Neacșu, care l-a asigurat pe noul subprefect de tot sprijinul pentru îndeplinirea sarcinilor care îi revin.

„Vreau să-l felicit pe domnul Ioniţă pentru funcţia în care a fost învestit, să-l asigur de tot sprijinul nostru, al tuturor, în îndeplinirea tuturor sarcinilor care ne revin. Îi urez succes deplin în activitatea pe care o va desfăşura în continuare, domnului Cotarcea, la Inspectoratul de stat în construcţii. Având în vedere că ne aşteaptă o perioadă destul de complicată şi de bogată, cred că vom obţine rezultate bune. Cred, în acelaşi timp, că vom face o echipă bună şi vom realiza ceea ce ne-am propus”, a spus prefectul județului.

De la eveniment nu a lispit președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, care a spus că este convins că Radu Ioniță va face față funcției și că numirea lui înseamnă o reîntregire a unei echipe de care era nevoie pentru a pune în aplicare programul de guvernare.

„Îl felicit şi eu pe domnul Radu Ioniţă! Sunt convins, aşa cum îl cunosc eu, că va face faţă cu brio acestei funcţii. Aveam nevoie de o reîntregire a acestei echipe pentru că avem nevoie să putem pune în aplicare, prin reprezentanţii Guvernului în teritoriu, programul de guvernare pe care ni l-am asumat în faţa cetăţenilor”, a declarat Marius Oprescu.

Ionuț Cotarcea, numit în funcția de subprefect de fostul Guvern Cioloș, își va reocupa postul de director în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii. El a mulțumit echipei de conducere  a prefecturii și tuturor angajaților instituției, dar și șefilor instituțiilor publice deconcentrate cu care a colaborat, susține el, foarte bine.

Radu Ioniță a fost consilier local la Slatina și membru ALDE, partid din care a demisionat de curând pentru a putea fi numit în funcția de subprefect al județului Olt. Prin demisie, el a pierdut și calitatea de consilier local.

Lui Radu Ioniță îi revine noua funcție în care a fost numit joi de guvern în urma negocierilor pe care ALDE le-a purtat cu PSD, în contextul parteneriatului pe care cele două partide îl au în actul guvernării.

Grație aceleiași negocieri, fostul senator de Olt Teiu Păunescu, membru ALDE, a fost numit, marți, în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here