PSD, primul pe buletinele de vot la alegerile parțiale din Osica și Sprâncenata. PNL, ultima poziție

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție 30 Olt a procedat, duminică, la tragerea la sorți pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice parlamentare care participă la alegerile locale parțiale din 11 iunie, prima poziție alegerile la alegerile din Osica de Sus și Sprâncenata urmând să revină Partidului Social Democrat.

Pe poziția a doua se va situa Partidul Mișcarea Populară, a treia va fi ocupată de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, ultimul loc revenindu-i Partidului Național Liberal, potrivit procesului verbal încheiat în urma tragerii la sorți.

La Osica de Sus, pentru fotoliul de primar au intrat în luptă Gheorghe Manicea – PSD (actual viceprimar cu atribuții de primar), Sabin Roşca – PNL, Remus Cernătoiu – ALDE, Marian Raicea – PMP şi Alexandru Văduva – PRM.

Pentru fotoliul de primar al comunei Sprâncenata candidează fostul Marin Mihăeşteanu – PSD, Daniel Gigi Cătănoiu – PNL şi Alexandru George Popescu – PMP.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Olt, alegeri parțiale vor avea loc în comuna Osica de Sus, al cărui primar ales în iunie 2016, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale definitive pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, și în comuna Sprâncenata, unde primarul Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here