S-a întâmplat într-o pădure din Olt/Imagini pe care nu am vrea să le vedem niciodată

Detașamentul Slatina a desfășurat, marți, 30 mai, un exercițiu cu forțe în teren la Ocolul Silvic Slatina, în pădurea din localitatea Comănița.

Conform scenariului, în dimineața zilei de 30 mai, izbucnește un incendiu de vegetație uscată și coronament, cu pericol de propagare la o cabană aflată în zonă.

Incendiul este anunțat la numărul unic 112, iar personalul Ocolului Silvic acționează pentru limitarea propagării incendiului, cu mijloace de primă intervenție.

Un bărbat, angajat al Ocolului Silvic, este intoxicat ușor cu monoxid de carbon în urma intervenției. Pentru lichidarea incendiului acționează o autospecială de stingere cu apă și spumă și autospeciala tip UTV.

Bărbatul intoxicat cu fum este evacuat din zona greu accesibilă cu ajutorul autospecialei UTV, iar incendiul este lichidat în limitele găsite.

„Scopul principal al exercițiului a fost antrenarea echipelor de intervenție și a personalului de pe locul de muncă pentru intervenția la un incendiu izbucnit la fondul forestier”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here