PSD a câștigat alegerile parțiale la Osica de Sus și Sprâncenata /Procentele pe principalele partide

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile locale parțiale în cele două localități unde a existat confruntare electorală pentru funcția de primar, Osica de Sus și Sprâncenata, potrivit numărătorii paralele a voturilor, informează în premieră OLT-ALERT.

La Osica de Sus funcția de primar a fost câștigată de candidatul PSD, Gheorghe Manicea, care a acumulat 1.184 voturi, reprezentând un procent de peste 48,66%. El este urmat de candidatul PNL, Sabin Roşca, care a adunat 696 de voturi, respectiv un procent de 28,60%. Pe locul trei se află candidatul ALDE, Remus Cernătoiu, cu 320 de voturi (13,15%), pe locul patru, candidatul PMP, Marin Raicea, cu 171 de voturi (7,02%), iar pe ultimul loc – candidatul PRM, cu doar 62 de voturi (2,54%).

La Osica de Sus, prezența la urne a fost de 60,88%, potrivit Autorității Eelectorale Permanente.

Un scor cu mult mai mare a fost obținut de social-democrați la Sprâncenata, unde candidatul PSD, Marin Mihăeșteanu, a câștigat funcția de primar cu un procent de 66,4%, format din 846 de voturi. Pe locul doi se situează candidatul PNL, Daniel Gigi Cătănoiu, care a reușit să obțină 415 de voturi, respectiv un procent de 32,57%. Locul trei îi revine candidatului PMP, George Popescu, care a putut aduna doar 13 voturi (1,02%).

La Sprîncenata, 64,68% dintre localnicii cu drept de vot au fost prezenți la urne.

Chiar dacă rezultatele nu sunt finale din punct de vedere oficial, ele nu mai pot suferi modificări decât în proporții minuscule.

Scrutinul local parțial pentru alegerea primarului a fost organizat, duminică, 11 iunie, în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Olt, alegeri parțiale au avut loc în comuna Osica de Sus, al cărui primar ales în iunie 2016, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale definitive, și în comuna Sprâncenata, unde primarul Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013. El a putut candida din nou acum după ce interdicția de a participa la alegeri și de a ocupa o funcție publică a expirat.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here