Paul Stănescu se distanțează de Dragnea: S-a abținut de la votul pentru validarea premierului

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, a fost validat, luni, pentru funcţia de premier de Comitetul Executiv Naţional al PSD. Discuțiile din timpul ședinței au fost destul de aprinse, iar în timpul votului pentru acesta au existat și patru abțineri, printre cei care au refuzat să-și dea votul numărându-se și senatorul Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Ceilalți lideri PSD care s-au abținut în cazul votului pentru nominalizarea lui Mihai Tudose pentru funcția de premier sunt Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, Marian Minea, liderul PSD Giurgiu, și Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD.

Un prim semn că relația dintre Paul Sănescu și Liviu Dragnea nu mai este așa de bună ca în trecut s-a simțit săptămâna trecută, când liderul PSD Olt, deși declarase că, dacă partidul îi va cere să intre în viitorul guvern, nu va ezita s-o facă, în anumite condiții, a spus că s-a răzgândit.

De altfel, Liviu Dragnea a provocat nemulțumirea mai multor figuri importante din PSD Olt în urmă cu trei luni, când a dat ordin ca social-democratul oltean Cătălin Rotea să fie mazilit din funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, fără să-și anunțe măcar colegii din Olt. Surse politice au spus că Dragnea a acționat așa la solicitarea lui Darius Vâlcov, care s-a răzbunat astfel pe Rotea în condițiile în care acesta a refuzat să își schimbe declarația dată ca martor într-unul dintre dosarele în care Vâlcov este judecat pentru fapte de corupție. „Bunăvoința” lui Dragnea față de solicitările lui Vâlcov a fost considerată trădare față de PSD Olt, organizație cu scoruri uimitoare la ultimele rânduri de alegeri electorale.

O altă trădare față de conducerea PSD Olt s-a petrecut recent, Dragnea încălcându-și promisiunile în ceea ce privește portofoliile viitorului guvern, în ciuda faptului că Paul Stănescu i-a fost un sprijin liderului PSD în eforturile sale de a da jos Guvernul Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here