Trimis în judecată pentru trafic de droguri, fiul procurorului Noajă scapă de închisoare

Trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de droguri, alături de un prieten al său, fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, a scăpat de cei trei de închisoare cu executare la care îl condamnase Tribunalul Olt, după ce Curtea de Apel Craiova a admis apelul inculpatului și a rejudecat cauza. 

Magistrații Curții de Apel Craiova au admis, săptămâna trecută, apelul formulat de Ioan Borgdan Noajă, pe care l-au achitat de una dintre infracțiunile reținute în sarcina sa, iar cei trei ani de condamnare la închisoare cu executare, pedeapsă pronunțată în primă instanță, au ajuns la doar un an și opt luni după gratii. Nici această perioadă nu va fi executată, întrucât judecătorii craioveni au considerat executată în întregime pedeapsa principală prin deducerea duratei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

„Admite apelul declarat de inculpatul Noajă Ioan Bogdan. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare şi repune in individualitatea lor pedepsele componente. În baza art .396 alin.5 C.p.p raportat la art.16 alin.1 lit.c C.p.p achită pe inculpatul NOAJĂ IOAN BOGDAN pentru infracţiunea prev. de art.2 alin. 1 din Legea nr.143/2000. Recontopeşte pedepsele aplicate prin sentinţa penală apelată pentru infracţiunile prev. de art. 17 al 1 din Legea 194/2011 şi de art. 335 alin.2 C.p, în pedeapsa cea mai grea aceea de1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 1 an şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Menţine pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 1 an aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 17 al 1 din Legea 194/2011. În baza art.72 alin.1 C.p. deduce în continuare din pedeapsa aplicată durata măsurii preventive a arestului la domiciliu de la 28.11.2016 până la data de 17.05.2017. Constată executată în întregime pedeapsa principală aplicată în prezenta cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova, care este definitivă.

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată, în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi se află în arest preventiv din data de 6 mai, instanţa respingându-le toate solicitările de înlocuire a acestei măsuri cu o alta mai puţin severă.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona unor unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here