Amenzi de peste 50.000 lei aplicate de ITM Olt luna trecută/O persoană și-a pierdut viața la locul de muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna iunie, peste 260 de actiuni de control, aplicând peste 170 de sancțiuni și dispunând peste 300 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Tot luna trecută angajatorii au raportat opt accidente de muncă, unul dintre ele fiind, din păcate, mortal.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma a 264 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale în valoare de 56.000 de lei, din care amenzile pentru munca la negru au atins valoarea de 40.000 de lei, sancțiuni aplicate în urma depistării a patru persoane care lucrau fără forme legale de muncă.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 304 de măsuri, se mai arată în comunicat.

Tot luna trecută, angajatorii au comunicat nu mai puțin de opt evenimente în care au fost implicați tot atâția lucrători, șapte dintre ei fiind declarați cu incapacitate temporară de muncă, iar o persoană și-a pierdut viața în urma accidentului de muncă suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here