Primăria Slatina, act normativ în BENEFICIUL deținătorilor de terase sezoniere

Viceprimarul Slatinei Claudiu Stăncioiu a inițiat un proiect de hotărâre care introduce normalitatea în relația pe care deținătorii de terase sezoniere amenajate pe spații publice o au cu municipalitatea, în sensul că aceștia nu vor mai fi taxați pe timpul iernii, când practic terasele nu funcționează, cu același preț cu care sunt taxați în celelalte sezoane.

Proiectul de hotărâre prevede modificarea și completarea Hotărârea Consiliului Local nr. 202/2015 privind aprobarea procedurilor de calcul şi de plată pentru taxele de utilizare temporară a locurilor publice, care în prezent prevede, printre altele, că pentru o terasă amenajată pe spațiul public proprietarul trebuie să plătească zilnic doi lei pentru fiecare metru pătrat, indiferent dacă terasa funcționează sau nu. Prin modificarea adusă taxa va fi, pe perioada în care terasa nu funcționează, respectiv în sezonul rece, doar 0,60 lei.

„În prezent există o realitate nefirească în numele căreia cei care dețin terase pe spațiile publice sunt obligați să plătească iarna, când practic terasa nu funcționează, aceeași taxă ca în perioadele în care terasele funcționează din plin. O anormalitate care trebuie să înceteze. Asta nu înseamnă că taxa, care este de doi lei/zi/mp, nu va mai fi plătită deloc, ci doar o vom diminua la 0,60 lei, pentru că nu este normal ca cei vizați să plătească aceeași sumă și când terasa funcționează din plin, și când aceasta nu funcționează deloc. După ce modificarea va fi dezbătută și aprobată, sper eu, în consiliul local, cei care dețin terase nu vor avea altceva de făcut decât să notifice primăria în legătură cu perioada în care terasa nu va funcționa, astfel încât să intre pe regimul redus de taxare”, a explicat, pentru OLT-ALERT, Claudiu Stăncioiu.

Inițiativa proiectului de hotărâre are la bază două adrese prin care agenţii
economici cu terase situate pe domeniului public sau privat al municipiului
Slatina, în faţa unităţilor proprii de alimentaţie publică, au solicitat atât primăriei, cât și consiliului local, ca taxele aferente ocupării temporare a terenului să se stabilească diferenţiat, pe motiv că nu desfăşoară activitate în perioada sezonului rece. Cel care a plecat urechea la doleanțele lor a fost, așa cum am arătat mai sus, viceprimarul Claudiu Stăncioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here