Casă DISTRUSĂ în TOTALITATE de flăcări în Olt. O femeie a rămas sub cerul liber/Imagini de la locul dezastrului

O femeie de 80 de ani din orașul Drăgănești-Olt a rămas fără locuință după ce aceasta a fost distrusă în totalitate de un incendiu devastator petrecut sâmbără seară. Totul a plecat de la o lumânare lăsată aprinsă de proprietara casei. Aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fum.

La fața locului au intervenit pompierii din Stoenești, dar și un echipaj de la Ambulanță

„Pompierii de la Garda Stoenești au intervenit, sâmbătă, 26 august, în jurul orei 18.00, în orașul Drăgănești-Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la întreaga locuință.
 
Proprietara locuinței, în vârstă de 80 de ani, a suferit o intoxicație ușoară cu fum și a fost asistată la locul intervenției de echipajul SJA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.
Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru izolarea și lichidarea incendiului, dar cu toate eforturile depuse, locuința, cu suprafața de aproximativ 65 de metri pătrați, acoperișul și bunurile din aceasta au fost distruse.
Cauza probabilă a incendiului este o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.
Un eveniment similar, dar de mai mari proporții, a avut loc vineri în localitatea Osica de Sus, unde incendiu de vegetație uscată s-a propagat la două locuințe, dintre care o vilă. La fața locului au acționat mai multe echipaje de pompieri cu patru autospeciale și cu un autocamion dotat cu bazin de apă, dar și cu un buldoexcavator. Ambele locuințe au fost distruse în proporție de 50%. Două persoane au avut nevoie de asistență medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here