Slătinencele Adina Diaconu și Irina Ciobanu, campioane europene la tenis de masă

Adina Diaconu și Irina Ciobanu

România este nouă campioană a Europei la tenis de masă, în competiția feminină, potrivit stiripesurse.ro. Echipa noastră, în componența căreia intră și slătinencele Adina Diaconu și Irina Ciobanu, s-a impus, după o finală dramatică în fața Germaniei și a cucerit medalia de aur.

România obține al patrulea titlu continental din istorie, după cele cucerite în 1992, 2002 și 2005. Echipa noastră, formată din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, este una dintre puținele la nivel europeană care nu se bazează pe jucătoare din Asia, informează GSP.

Eliza Samara a adus primul punct, după o victorie în decisiv cu Ying Han, numărul 1 european. Daniela Dodean a cedat în trei seturi în fața Xiaonei Shan, pentru ca Bernadette Szocs să ne readucă în avantaj după 3 meciuri. Shan a împins finala în decisiv după victoria în patru seturi în fața Elizei.

Dodean a controlat excelent prima parte a meciului cu Ying Han, câștigând fără mari emoții primele două seturi. Han s-a apărat însă excelent și a reușit să se impună în actul 3 cu 11-6 și a fost la o minge distanță de împinge meciul în setul cinci. Daniela a revenit însă de la 8-10 și a câștigat patru puncte la rând pentru a aduce României al patrulea titlu european.

Sursa foto: frtmromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here