Avertisment meteo URIAȘ: Cod PORTOCALIU de ploi! Oltul nu scapă/Harta zonelor afectate de furtuni

Meteorologii au emis miercuri un cod portocaliu de ploi valabil în intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău. De asemenea, județul Olt se află, miercuri și joi, sub avertizare de cod galben de ploi.

Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a mai emis un cod galben de ploi valabil, în intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21, și pentru județul Olt.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here