Prefectul de Olt cere autorităților locale să demareze exerciții cu populația pe situațiile de urgență

În contextul informării populației în privința diverselor situații de urgență care ar putea lovi o comunitate sau alta, prefectul de Olt, Silviu Neacșu, a transmis luni, 25 septembrie, către toate unitățile administrativ-teritoriale, Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă, întocmit la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat de presă remis OLT-ALERT. În afara informării propriu-zise, reprezentantul guvernului în județ le cere tuturor administrațiilor publice locale să demareze şi o serie de exerciţii de simulare, pe tipuri de situaţii de urgenţă, la care să participe, pe lângă forţele de intervenţie, cât mai mulţi cetăţeni.

Ghidul conţine reguli şi măsuri pentru cetăţeni privind inundaţii, incendii, cutremure, furtuni, alunecări de teren, temperaturi extreme (caniculă, ger), epidemii, epizootii etc.,  dar şi informaţii generale privind  anunţarea unor situaţii de urgenţă, rezervele pentru situaţii de urgenţă, evacuarea etc.

Totodată, pentru asigurarea unei intervenţii prompte şi eficiente, prefectul județului consideră că se impune ca, pe lângă acţiunile de informare a populaţiei, autoritățile administrației publice locale să demareze şi o serie de exerciţii de simulare, pe tipuri de situaţii de urgenţă, la care să participe, pe lângă forţele de intervenţie, cât mai mulţi cetăţeni.

„Astfel, prefectul județului a solicitat primarilor, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru sitații de urgență, să dispună astfel de exerciții la nivelul unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă”, se precizează în comunicatul prefecturii.

Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă poate fi consultat accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (www.prefecturaolt.ro, secțiunea „Situații de urgență“).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here