Sute de fapte penale descoperite de jandarmii din Olt și amenzi de aproape 1,4 miliarde lei vechi

În trimestrul al treilea al anului în curs, jandarmii din Olt au constatat peste 130 de fapte de natură penală și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1,4 miliarde de lei vechi, potrivit unei situații statistice a Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt, prezentată, joi, într-o conferință de presă, de șeful instituției, colonelul Tudor Dorel Drejoi.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii din Olt au fost constatate 135 de fapte de natură penală fiind identificaţi 146 autori. Din total, 80 de fapte au fost constatate în mediul urban şi 55 în mediul rural.

„Din totalul faptelor de natură penală constatate, 24 au fost constatate de efectivele de jandarmi pe timpul executării misiunilor specifice în sistem propriu, reprezentând 17,77 % din totalul infracţiunilor, şi 111 pe timpul executării msiunilor în comun cu efectivele de poliţie, reprezentând 82,23%”, se arată statistica IJJ Olt.

Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională s-au concretizat în aplicarea unui număr de 489 sancţiuni în valoare totală de 139.350 lei, din care 397 sunt pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, reprezentând 81,85 %.

Celelalte acte normative la care au fost constatate contravenţii sunt din diferite domenii: la regimul piscicol – 74, hotărâri ale consiliilor locale – 12, la regimul silvic – 1,  la regimul efectelor consumului de tutun – 1, la regimul actelor de comerţ – 4.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 85 sunt avertismente scrise, reprezentând 17,38 %, iar 404 sunt amenzi aplicate, reprezentând 82,62 %, se mai arată în raportul Jandarmerei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here