Un nou accident în „zona morții” din Olt, cu trei persoane implicate, printre care o minoră/Primele IMAGINI

Un nou accident s-a petrecut, sâmbătă, pe DN 65, între Slatina și Balș, în zona Pădurii Saru, acolo unde evenimentele rutiere sunt din ce în ce mai dese, unele dintre ele mortale. De data aceasta este vorba de o autoutilitară care s-a răsturnat. În mașină se afla o familie, alături de părinți aflându-se și o minoră de circa 12 ani.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, când șoferului utilitarei, un bărbat de circa 35 de ani, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile, trecând peste șanțul de pe marginea drumului și proptindu-se în copacii pădurii.

La fața locului au ajuns pompierii din Balș cu o autospecială și un echipaj SMURD.

„Pompierii de la Garda Balș au intervenit, sâmbătă, cu o autospecială vomplexă pentru intervenție și descarcerare, la un accident rutier produs în zona Pădurea Saru, unde a ajuns și un echipaj SMURD. În accident a fost implicată o autoutilitară în care se aflau un bărbat, o femeie și o minoră.

Autoutilitara a fost găsită în afara carosabilului, răsturnată pe o parte, iar cele trei persoane se aflau în afara acesteia. Cele trei persoane nu prezentau urme vizibile de traumă și au refuzat monitorizarea și transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Potrivit unor surse, mașina era înmatriculată în județul Dolj, iar persoanele care se aflau în autovehicul erau de fapt o familie din Craiova.

Cele trei persoane au avut mare noroc. Nu același lucru se poate spune de despre alți oameni implicați în evenimentele rutiere care au avut loc în trecut în zona Pădurii Saru.

Cel mai grav accident petrecut în zona Pădurea Saru a avut loc în luna aprilie a acestui an, soldat cu nu mai puţin de cinci morţi, dintre care patru membri ai unei familii din Craiova, o femeie de 33 de ani care se afla la volan, soțul ei, de 38 de ani, și cei doi copii ai lor, de 3, respectiv 5 ani. În accident și-a pierdut viața și cunoscutul antrenor de tenis de masă Mihai Bobocică, tot din Craiova, de 63 de ani.

Un alt accident grav în zona Pădurea Saru a avut loc luna trecută, când o femeie de 27 de ani, însărcinată în luna a șaptea, a murit pe loc. De asemenea, evenimentele rutiere petrecute pe DN 65 s-au soldat cu zeci de răniți.

Numărul mare de accidente soldate cu victime a făcut-o pe senatoarea de Olt Siminica Mirea să intervină în parlament, prin interpelarea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, căruia îi cere să se implice pentru montarea unor separatoare de sens în zona cu pricina, măsură care, în opinia parlamentarului de Olt, ar reduce numărul evenimentelor rutiere.

Totuși, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt susține că în zona cu pricina toate accidentele care s-au petrecut au avut o singură cauză care indică doar eroarea umană sau probleme de natură tehnică la autoturismele implicate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here