Costel Moisescu, ultimul drum! – FOTO /VIDEO

Președintele PNL Olt, Ion Costel Moisescu, plecat fulgerător dintre noi în dimineața zilei de vineri, în urma unui infarct, a fost înmormântat sâmbătă după-amiază de familie, prieteni, apropiați și colegi de partid, după ce curtea largă a casei sale a fost inundată de aproape 1.000 de persoane care au ținut să își ia rămas bun de la el. Slujba de înmormântare a avut loc în jurul prânzului la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Mărgineni, localitatea natală a celui dispărut, iar înmormântarea a avut loc în cimitirul lăcașului de cult.

Pentru unii prieten, pentru alții coleg, pentru majoritatea vecin și consătean, sutele și sutele de oameni care s-au perindat la sicriul lui Costel Moisescu au ținut să arate că au pierdut un om drag, a cărui primă și fundamentală calitate a fost una profund umană. Nici politicienii veniți de la Slatina și din multe alte localități ale județului, nici cei sosiți din alte județe și de la București nu și-au amintit în prim-plan de calitățile politice ale liderului PNL Olt, ci de cele umane.

Printre reprezentanții staff-ului central al partidului care au ținut să fie alături de colegul lor în ultima sa zi pe pământ și de familia acestuia s-au numărat președintele PNL, Ludovic Orban, senatoarea Siminica Mirea, deputații Mihai Voicu și Gigel Știrbu, Virgil Guran și Iulian Dumitrescu. Nu au lipsit reprezentanții celorlalte partide cu care Costel Moisescu s-a războit în nenumărate campanii electorale și care, în astfel de momente, nu s-au mai simțit politicieni, ci doar oameni. Astfel, printre cei care și-au luat rămas bun definitiv s-au numărat președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, și Ioan Ciugulea de la ALDE, fost coleg de partid și lider al PNL Olt multă vreme. „Costel este singurul om cu care nu m-am certat niciodată, nici după ce am plecat din PNL”, a ținut să remarce Ioan Ciugulea.

Ion Moisescu (Costel pentru apropiați), a încetat din viață vineri dimineață, la doar 51 de ani, în locuința sa din Scornicești, unde a fost găsit fără suflare în pat. Nimic nu prevestea o asemenea tragedie, spun apropiații. Cel mai probabil, liderul PNL Olt a suferit un infract. Chemat de urgență de familie, un echipaj de la Amulanță s-a deplasat imediat la domiciliul liderului PNL Olt, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea sa.

Cunoscut om de afaceri local, patron al restaurantului Donald din Scornicești, consilier județean în mai multe mandate și fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Ion Moisescu a făcut parte, foarte mulți ani, din staff-ul de conducere al PNL Olt, din funcția de prim-vicepreședinte al organizației urcând pe cea de președinte în aprilie anul acesta.

Născut în 1966, Ion Moisescu a împlinit 51 de ani în 22 iulie. El era căsătorit și avea doi copii, ambii băieți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here