Aproximativ 30 de sindicalişti ai BNS au pichetat, luni, sediul Prefecturii Olt

Sursa foto: enemimentdeolt.ro

Circa 30 de sindicalişti din cadrul Filialei judeţene Olt a Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat luni, timp de o oră, în faţa Prefecturii Olt, potrivit evenimentdeolt.ro.

Sindicaliştii şi-au arătat astfel nemulţumirea faţă de transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

„În primul rând vrem să stopăm această iniţiativă de a transfera către angajat obligaţia de a vira cotizaţia către Casa de Pensii şi asigurările de sănătate, această activitate fiind desfăşurată actualmente de angajator. Guvernul vrea să introducă în câştigul salariatului această sumă de bani, ca mai apoi salariatul să vireze contribuţiile către aceste instituţii, iar noi nu suntem de acord cu acest lucru. Reprezentăm salariaţii din Transporturi, de la Poştă şi Telecomunicaţii, dar şi angajaţi din domeniul agricol. Problema nu ar fi de creştere sau de scădere a veniturilor salariaţilor, problema este de nesiguranţa funcţionării acestor sisteme, pentru că inevitabil vor apărea probleme de virare a sumelor de bani. Rămânând la latitudinea salariatului, care ştiţi foarte bine cât câştigă, nu se vor achita aceste obligaţii, iar sistemele se vor bloca. Din punctul de vedere al reprezentanţilor BNS, Guvernul încearcă să paseze responsabilitatea strict către noi, salariaţii, pentru ca atunci când se vor produce blocaje să fim răspunzători. Sper să găsim înţelegere de la conducerea Prefecturii”, a declarat unul dintre reprezentanţii BNS Olt, Ştefan Tîrţopan, citat de evenimentdeolt.ro.

Sindicaliştii au înmânat prefecturlui de Olt un memoriu cu revendicările solicitate care urmează să ajungă la guvern.

Membrii de sindicat ai Blocului Național Sindical au pichetat, luni, sediile prefecturilor din 29 de județe și sediul Guvernului din București.

Această acțiune se înscrie în calendarul de proteste aprobat de Biroul Executiv al BNS, în ședința din 12 octombrie, fiind organizată ca urmare a lispei de reacție a Guvernului României în ceea ce privește solicitarea Blocului Național Sindical de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here