Medicii de familie şi asistenţii comunitari din Olt, chemaţi la „restartare” de şefii DSP şi CAS

Medicii de familie şi asistenţii comunitari din întreg judeţul Olt sunt chemaţi, pentru miercuri, 25 octombrie, la o întâlnire cu şefii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt şi Casei Judeţene de Sănătate (CAS), care va avea loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, pentru discuţii şi clarificări pe mai multe teme specifice sezonului rece. La întâlnire va fi prezent şi prefectul judeţului, Silviu Neacşu.

Subiectele care figurează pe ordinea de zi a întrunirii sunt managementul lanţului de frig, supravegherea virozelor respiratorii şi a gripei, metodologia introducerii în RENV (Registrul Electronic Naţional de Vaccinări) a vaccinărilor corespunzătoare schemei de vaccinare pentru vaccinul pneumococic etc.

De asemenea, va fi analizată respectarea obligaţiilor contractuale pe care medicii de familie au în relaţie cu Casa de Asigurări de Sănătate şi modalitatea de prescriere şi eliberare a medicamentelor, precum şi modul de eliberare a concediilor medicale.

În centrul atenţiei va fi şi rolul asistentului comunitar şi al mediatorului sanitar în supravegherea, în teritoriu, a programelor naţionale de sănătate derulate de către Direcţia de Sănătate Publică Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here