Iarnă peste România: Drumuri închise din cauza viscolului, șoferi blocați, copaci căzuți pe șosele

Iarna a adus deja probleme în mai multe zone din țară. Zăpada depusă pe șosele dă mari bătăi de cap șoferilor, informează b1.ro.

În Harghita, un drum național a fost deja închis, iar în judeţul Maramureş, abia se circulă. Mai multe maşini au rămas înzăpezite, iar alţi zeci de şoferi au făcut cale întoarsă pentru că nu au cauciucuri de iarnă, informează B1 TV. Ninge neîncetat de noaptea trecută, iar în unele zone, stratul de omăt depăşeşte 20 de cm. Şi de parcă nu era de ajuns, viscolul a doborât mai mulţi copaci pe şosele.

E iarnă în toată regula în judeţul Maramureş. După ce a nins viscolit pentru mai multe ore, şoselele s-au umplut cu omăt. Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi pe drumul județean 186, în zona Cavnic.

Oamenii dau vina pe drumari şi spun că deşi se ştia de câteva zile că judeţul va fi sub cod portocaliu de viscol şi ninsori, aceştia nu s-au pregătit cu suficiente utilaje de deszăpezire.

Pe de altă parte, autorităţile susţin că oamenii au plecat la drum echipaţi ca pentru vară şi că nu au cum să-i lase să urce în aceste condiţii.

Şi la altitudini maj joase, şoferii au trebuit să ocolească brazii căzuţi pe şosea.

Iar în oraşul Cavnic, oamenii au stat ore bune fără curent electric. Vântul, care a depăşit 70 de kilometri pe oră la rafală, a afectat reţeaua electrică.

În centrul ţării, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă depăşeşte 40 de centrimetri. Turiştii care au vrut să-şi petreacă weekendul acolo au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, mai arată b1.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here