Acţiune de AMPLOARE a poliţiştilor: Peste 4.000 de sancțiuni şi sute de permise auto reţinute

Peste 4.000 de sancțiuni au fost aplicate și 256 de permise de conducere au fost reținute, în urma unei acțiuni ce a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.

La sfârșitul săptămânii trecute, Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.

La acțiunile organizate atât în mediul urban, cât și în cel rural, au participat 2.224 de polițiști, 1.047 dintre aceștia fiind de la structurile rutiere.

În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 4.391 de sancțiuni contravenționale, 260 dintre acestea fiind pentru consum de alcool la volan.

De asemenea, au fost reținute 256 de permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului și 251 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost constatate 243 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, 137 dintre acestea au vizat conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 5au reprezentat fapte de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive, 13 fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar 88 de infracțiuni au fost de altă natură.

Exemple:

* * * În județul Argeș, a fost depistat un tânăr de  28 de ani, în timp ce conducea maşina sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat  testarea cu aparatul etilotest şi să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, nu avea nici  permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fiindu-o întocmit dosar penal.

* * * Tot în județul Argeș, a fost oprit în trafic un autoturism, condus un tânăr de  20 de ani, fără a avea drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice,  conform unei decizii penale şi care ar fi fost sub influenţa unor substanţe psihoactive. La controlul corporal efectuat a fost găsit un plic cu fragmente vegetale uscate, cu miros înțepător precum şi o cutie care conţinea foițe pentru ţigarete. Tânărul a fost condus la spital, pentru recoltare de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive. Cercetările sunt continuate de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. În cauză s-a întocmit dosar penal.

* * * Un alt tânăr de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Spania, a fost oprit de poliţişti. Acestea era sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here