Lucrările la sala polivalentă din Slatina nu se vor mai finaliza anul acesta, ci în 2018

Deşi s-a anunţat în câteva rânduri că vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, lucrările la sala polivalentă din Slatina vor sări în 2018, pentru că firma care le execută are probleme.

Anunţul a fost făcut recent de primarul Slatinei, Emil Moţ, care a declarat că legislaţia română nu este favorabilă beneficiarului în în acest context şi că firma cu care Primăria Slatina a încheiat contractul de execuţie şi-a luat angajamentul în scris că sala de sport va putea fi dată în folosinţă în 2018.

„Din punct de vedere legal, noi nu avem ce să facem. Nu putem să le punem penalităţi pentru întârzieri. Ei au ales să îşi ducă până la capăt contractul, chiar dacă cu o întârziere foarte mare. Asta este legislaţia în România şi nu avem absolut nici o modalitate să în presăm. O să finalizeze lucrarea, cel puţin aşa au spus şi şi-au luat angajamentul în scris, că undeva în vara lui 2018 o vor finaliza. Noi, din punct de vedere al finanţării, suntem pregătiţi; avem banii. Dacă mâine termină, mâine le dăm banii. Asta este situaţia”, a declarat Emil Moţ.

Pe de altă parte, dacă respectiva companie nu ar mai putea duce la bun sfârşit proiectul şi ar renunţa de bunăvoie la contract, lucrările vor trena cu mult mai mult timp, pentru că, în această situaţie, licitaţia de atribuire a contractului ar trebui reluată.

„Renunţarea la contract nu ne-ar avantaja, pentru că, dacă firma care face lucrarea ar renunţa la contract, ar însemna să se reia procedura de licitaţie care în România este foarte greoaie”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Lucrările la Sala Polivalentă din Slatina au început în urmă cu circa opt ani, dar au fost întrerupte de mai multe ori. Ultima companie care a reluat proiectul este SC Vega 93 SRL din Galaţi, dar şi ea are probleme.

Potrivit proiectului, Sala Polivalentă va avea o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri pentru spectatori. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor fi amenajate şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here