Veste TERIBILĂ pentru şoferi de la Olguţa Vasilescu/Ce le pregăteşte ministrul Muncii

Amenzile de circulaţie cresc cu 31% de la 1 ianuarie 2018 dacă o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va fi aprobată de Guvern, potrivit stiripesurse.ro.

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrului Muncii, a propus ca amenzile de circulaţie să crească de la 1 ianuarie 2018 cu 31% deoarece salariului minim brut pe economie se majorează de la 1.450 de lei la 1.900 de lei.

„Majorarea salariului minim aduce după sine şi o creştrere a cuantumului amenzilor rutiere. Potrivit articolului 98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte de amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, astfel că o eventuală creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor”, precizează Libertatea.ro.

Astfel, valoarea unui punct-amendă va ajunge la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.
Cele mai mici amenzi, cele aplicabile clasei I de sancţiuni, ajung la 570 de lei (2 sau 3 puncte amendă), în timp ce amenzile cele mai mari aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 2.900 de lei, mai notează Libertatea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here