Ultima informaţie despre drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti vine de la Ministerul Dezvoltării

Nu mai există nici un dubiu că drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti va fi pus în execuţie. Asigurarea vine de la ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, care a declarat la Slatina că lucrările vor începe cel mai târziu în vara anului viitor.

„Drumul expres Craiova – Slatina – Piteşti a fost scos la licitaţie, cu centurile Slatinei şi Balşului. Bani sunt alocaţi, drumul acesta se va face pe fonduri europene. În momentul în care cineva va câştiga licitaţia, va începe. Eu sunt optimist că vor începe lucrările în primăvară sau poate în vară. Sunt convins că se va întâmpla acest lucru, mai ales că la Ministerul Transporturilor este un om foarte priceput, domnul Felix Stroe, şi am avut o primă discuţie cu el. Depinde de cum se va derula licitaţia, aceasta este singura incertitudine”, a declarat ministrul.

Nu mai puţin de 20 de oferte au fost depuse în 23 octombrie pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești, acestea având o lungime de aproximativ 57 de kilometri și o valoare estimată a contractelor de circa două miliarde de lei. Tronsonul 2 cuprinde două loturi şi va fi construit pe teritoriul judeţului Olt, între limita cu judeţul Dolj şi localitatea Valea Mare, 14 oferte fiind depuse pentru execuţia acestuia.

Oltul va fi traversat şi de tronsonul 3, care se întinde între Valea Mare şi limita judeţului Argeş şi pentru care au fost depuse opt oferte.

În cazul ultimului tronson, care se întinde pe teritoriului judeţului Argeş, au fost depuse şapte oferte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here