Şcoală reabilitată şi modernizată după standarde europene la Brâncoveni

Școala Gimnazială Brâncoveni, reabilitată, modernizată și dotată cu mobilier nou

Peste 250 de elevi din comuna Brâncoveni învaţă, de luni, 6 noiembrie, într-o şcoală complet reabilitată şi modernizată după standarde europene. Investiţia, asumată de actualul primar al localităţii, Ion Cheroiu, a fost inaugurată luni dimineaţă, în prezenţa mai multor oficiali ai administraţiei judeţene şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), a aleşilor locali, părinţilor şi elevilor.

Şcoala Gimnazială „Voievod Brâncoveanu”, din centrul comunei, a fost sfinţită de un sobor de preoţi ai localităţii, după are au fost rostite discursuri.

„Mă bucur enorm că anul trecut am încheiat proiectul «Reabilitate, modernizare Grădiniţa cu Program Normal de la Brâncoveni», iar în acest an finalizăm acest proiect frumos «Reabilitate, modernizare şi extindere Şcoala Gimnazială Voievod Brâncoveanu din Brâncoveni. Vor urma, în continuare, pentru că deja avem contracte de finanţare semnate, anul viitor, grădiniţele de la Văleni şi Mărgheni. Astfel, începând cu anul şcolar 2018-2019 preşcolarii şi elevii din comuna Brâncoveni vor avea toate grădiniţele şi şcoala modernizate şi îşi pot desfăşura activitatea aşa cum ne-am dorit-o cu toţii. Vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în desfăşurarea acestui proiect, Consiliului Judeţean Olt – domnului vicepreşedinte Virgil Delureanu, în special domnului Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, care mereu au fost, sunt şi sunt convins că vor rămâne alături de comuna Brâncoveni. Sunt oamenii care din momentul în care eu am venit primar m-au îndrumat ca noi brâncovenii să prindem din urmă comunele dezvoltate. Este al optulea proiect pe care îl finalizăm din anul 2012 şi până în prezent. Mulţumesc din suflet Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi Ministerului Educaţiei Naţionale. Mulţumesc tuturor consilierilor locali, care au fost permanent alături de proiectele noastre, prietenilor colegi din primărie, care m-au susţinut necondiţionat. Bine aţi venit în casă nouă dragi elevi, stimaţi profesori!”, a spus, la festivitatea de inaugurare, primarul Ion Cheroiu.

Printre oaspeţi s-au numărat Virgil Delureanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Adrian Bărbulete, Mirela Paraschiv, inspector de zonă din partea IŞJ, Cătălin Marius Filip, viceprimarul din Brâncoveni, etc.

Proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a şcolii a costat peste un milion de lei şi a fost finanţat de Banca Mondială. Lucrările au constat în executarea unei reparaţii capitale şi extinderea unităţii şcolare, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi sanitare, pardoseala, tocăria şi acoperişul şi a fost adus mobilier nou.

În corpul de clădire modernizat şi extins funcţionează opt săli de clasă, cancelaria, un spaţiu administrativ, un spaţiu stocare a alimentelor, precum şi patru grupuri sanitare, segmentate pe copii şi adulţi şi, evident, pe sexe.

Primarul a fost felicitat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care l-a asigurat de tot sprijinul instituţiei în cadrul proiectelor viitoare.

Sursa foto: evenimentdeolt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here