ALERTĂ: Ministrul Finanţelor a ANUNŢAT măsurile care promit Revoluţia fiscală în şedinţa Guvernului/VIDEO

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat în şedinţa de Guvern de miercuri, 8 noiembrie, că impozitul pentru toate veniturile va fi plafonat la 10%. Mişa a mai spus că esenţa OUG de modificare a Codului fiscal este aceea ca multinaţionalele să nu îşi mai externalizeze profiturile. 

„Ordonanţa mult discutată care conţine modificări ale Codului Fiscal aduce importante beneficii pentru cetăţeni şi pentru firmele care activează azi în România. Am să fac o prezentare pe scurt. Se urmăreşte reducerea impozitului pe venit e la 16 la 10% pentru salariaţi, pensionari, DDA, chirii, dobânzi, premii, activităţi agricole si investitii, cu exceptia dividendelor. Se reduc contribuţiile sociale de la 39,25 la 37,25. In corelatie este o a treia măsură care vizează transformarea contributiilor sociale obligatorii datorate de angajator la angajat. Toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect cresterea venitului net al angajatului, fără ca angajatorul să plătească mai multi bani. Contributia pentru pensie, de asemenea”, a spus Ionuţ Mişa.

Ordonanţa vizează reducerea contributiilor de la 9 contribuţii, câte sunt în prezent, la trei contribuţii, CAS, CASS si contributia asiguratorie pentru muncă. Indiscutabil că această măsură va reduce birocratia din punct de vedere fiscal, şi e o măsură care simplifică foarte mult elementul de admiistraţie fiscală şi va reduce, totodată, costurile efectuate de angajator.

O alta masura benefica pentru fiecare salariat e legată de majorarea salariului lunar brut in funcţie de care se acordă deducerea personală, după cum urmează: creste de la 1500 de lei, în prezent, la 1900 de lei în viitor, limita până la care deducerile se acordă în sumă fixă în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere; de asemenea, eo creşetere de la 3000 de lei in prezent la 3600 de lei in viitor, reprezentând limita până la care se acordă deduceri, în mod regresiv.

Se acordă deduceri pentru persoanele care nu au persoane în întreţinere, de 500 de lei, iar pentru cele care au persoane în întreţinere, pornesc de la 630 de lei până la 1340 de lei, în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere.

O altă măsură, spunem noi benefică, chiar dacă media nu e de acord cu noi, şi putem să înţelegem de ce nu e de acord cu această măsură, pentru că măsura se referă la transpunerea directivei de stabile a normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale care au incidenţă directă asupra funcţionării pieţei interne.

Bineînţeles că măsura e contestată pentru că doreşte să limiteze deductibilitatea dobânzilor realizate între multinaţionalele din România şi firmele mamă din afara ţării, care doreşte să crească profitul în România şi implicit impozitul pe profit achitat de aceste multinaţionale în România.

E o măsură care în media e neglijată, dar, în opinia mea personală, e esenţa acestei ordonanţe şi repr elem care doreşte să atragă atenţia românilor”, a mai spus Mişa în şedinţa Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here