Primăria Slatina vrea manifestări de amploare pentru marcarea a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului/VIDEO

Primăria Slatina vrea să organizeze o manifestare de amploare pentru marcarea a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului, în ianuarie 2018, cu multe elemente inedite menită să includă participarea întregii populații la importantul eveniment. Pentru asta, conducerea primăriei a înființat, luni, o comisie de lucru formată din oameni de cultură, șefi ai unor instituții culturale și jurnaliști, care să caute și să propună idei ce pot fi implementate pentru ambițiosul proiect.

La prima întâlnire, cea de înființare a comisiei conduse de viceprimarul Ernes Gigi Vîlceveanu, membrii acesteia au și venit cu mai multe propuneri. Astfel, Aurelia Grosu, de la Muyeul Județean Olt, a propus ca evenimentul din ianuarie 2018 să fie marcat, printre altele, printr-o monedă aniversară bătută la Monetăria Statului, dar și apariția unei publicații dedicate evenimentului care să ajungă la toți cetățenii orașului, prin distribuirea acesteia în căsuțele poștale de la blocuri și case.

De asemenea, mass-media locale ar trebui să aloce spații unor articole istorice legate de Slatina.

O ședință omagială a Consiliului Local care să se desfășoare într-un loc deschis, eventual în fața Primăriei Slatina, a fost o altă propunere venită de la membrii comisiei de lucru, ca și aceea potrivit căreia în oraș, pe clădiri private și publice, să fie arborate cât mai multe steaguri cu emblema municipiului-reședință de județ.

În plus, trebuie gândite cât mai multe mijloace de propagare a evenimentului în spațiul virtual, la care cetățenii să aibă acces și să se exprime în legătură cu împlinirea a 650 de ani de la prima atestare documentare a Slatinei.

„Dorim să îi facem pe slătineni să fie mândri de ei și de orașul nostru, să îi facem să participe la eveniment, să poată în ziua respectivă să participe cu toții la acest eveniment important. Orașul nostru merită să facem ceva deosebit”, a reliefat primarul orașului, Emil Moț.

Printre primii membrii ai comisiei de lucru se mai numără Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean și Gigi Smarandache, de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Următoarea întâlnire a grupului de lucru va fi miercuri, 15 noiembrie, când toate propunerile vor fi analizate și selectate cele mai potrivite, astfel încât să fie elaborat un calendar oficial al manifestărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here