Trei bărbaţi din Olt s-au ales cu dosare penale pentru pescuit ilegal

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat, în perioada 9-12 noiembrie, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, în timpul cărora au prins mai multe persoane pescuind ilegal.

Pe timpul acțiunilor, jandarmii olteni au depistat pe raza localităţii Osica de Sus pe numitul T.D., în vârstă de 31 ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 300 metri şi o ambarcaţiune pneumatică confecționată.

Tot pe raza localității Osica de Sus, au fost depistați numiții D.M. în vârstă de 40 ani și P.M. în vârstă de 41 ani, în timp de desfășurau activități de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă în 2 şi 3 fire torsionate în lungime totală de 560 metri și două ambarcațiuni pneumatice.

Scule de pescuit fără documente legale depistate de jandarmi

 

„În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, au fost aplicate și 22 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here