HAOS după modificările fiscale impuse de Guvern. Angajatorii nu vor sa crească brutul, propun alte beneficii

Unul din zece angajatori susține că va menține salariile nete ale angajaților, dar nu va crește bruturile, ci va acorda alte beneficii, informează ZF.

Un studiu realizat de Adecco, jucător de pe piaţa resurselor umane, arată că 37% dintre firme aşteaptă un răspuns de la sediul central pentru a vedea ce decizie legată de salarii vor lua începând cu 2018, ca urmare a modificărilor fiscale impuse de Guvernul PSD-ALDE.

45% dintre firme intenționează să menţină salariile nete ale angajaţilor la acelaşi nivel, chiar dacă asta ar putea însemna costuri suplimentare, iar jumătate dintre respondenţi consideră că noile modificări fiscale vor avea un impact negativ asupra companiei în care îşi desfăşoară activitatea.

”Observăm un nivel foarte ridicat de incertitudine în rândul clienţilor noştri ca urmare a modificărilor fiscale anunţate. Este posibil ca această stare să se reflecte şi asupra pieţei muncii, în sensul în care acolo unde avem o piaţă a angajaţilor, cum ar fi IT, să avem parte în continuare de creşteri importante, dar pe seg­mentele unde raportul este echilibrat, să nu existe creşteri.  Cred că aceste modificări vor spori polari­zarea pieţei mun­cii“, a declarat Florin Go­dean, Country Manager al Adecco România, citat de ZF.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here