Paradă militară și mii de porții de fasole cu cârnați de Ziua Națională a României, la Slatina

Sub semnul celor trei culori ale drapelului național, locuitorii Slatinei sunt așteptați de reprezentanții autorităților locale să participe vineri, 1 decembrie, la manifestările prin care va fi sărbătorită Ziua Națională a României.

Manifestările se vor derula, ca în fiecare an, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul orașului, acolo unde, începând cu ora 09.00, se vor distribui slătinenilor, gratis, stegulețe, cocarde și fulare tricolore.

În intervalul orar 09.40-11.00 se va intona Imnului de Stat al României, după care va fi derulat un ceremonial militar și religios, urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori la soclul statuii.

Va urma nelipsita paradă militară pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în dreptul statuii domnitorului, cu efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Matei Basarab” Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Poliției Locale Slatina.

La ora 11.00 va începe, pe Esplanadă, momentul pofticioșilor, cărora le vor fi distribuite circa 2.000 de porții de fasole cu cârnați. În paralel, pe platoul din fața Casei de Cultură a  Sindicatelor se va desfășura un spectacol de muzică și dansuri populare susținute de ansamblul profesionist ”Plaiurile Oltului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here