„Belina 2”: Darius Vâlcov, proprietarul din umbră al Lacului Strehareți?

Desființarea Grădinii Zoologice din Slatina i s-ar datora fostului primar al Slatinei Darius Vâlcov, care ar fi, de fapt, proprietarul din umbră atât al Lacului Strehareți, cât și al unei suprafețe importante de pădure din zonă. Ideea a fost pusă în circulație de semnaluloltuui.wordpress.com, care citează surse neoficiale.

„Neoficial, se vorbește că tot el (Darius Vâlcov – n.r.) a fost cel care a desființat Grădina Zoologică și că ar fi proprietarul din umbră al Lacului Strehareți, dar și al unei suprafețe importante de pădure din această zonă”, scrie semnaluloltuui.wordpress.com.

Publicația citată mai precizează că Darius Vâlcov ar fi intenționat ca în Pădurea Strehareți să construiască o bază privată de agrement cu toate dotările și utilitățile.

„În concluzie, degradarea sistematică a tot ce a însemnat cândva Parcul din Pădurea Strehareți cu restaurantul, lacul de agrement și Grădina Zoologică are legătură clară și cu desființarea Colegiului Agricol „Carol I”. Prin fuzionarea lui cu Colegiul Economic  „PS Aurelian” (fostul liceu Textila), logic ar fi fost ca elevii de acolo să fie aduși la școala unde se investiseră peste 83 de miliarde lei în reabilitare, și nu invers.

Din surse neoficiale, am aflat că deja au început cercetările, după ce mai mulți inculpați în dosarele lui Vâlcov ar fi denunțat o serie de tertipuri prin care acesta, ca și Dragnea (cazul Belina – n.r.), ar fi pus mâna pe pădurea, terenul aferent și Lacul Strehareți din Slatina”, scrie semnaluloltuui.wordpress.com.

Datele oficiale care contrazic însă posibilitatea de mai sus arată că Lacul Strehareți este încă în proprietatea SC Hidroconstrucția SA, și că ruinele fostului restaurant din Pădurea Strehareți, unde lumea se distra de minune până în 1989, aparține acum omului de afaceri Constantin Goanță, cel care deține și Hotel Parc.

De altfel, Primăria Slatina a demarat procedurile pentru cartea funciară a zonei, condiție obligatorie pentru efectuarea unor investiții acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here