Decizie neașteptată a Tribunalului Dolj în dosarul în care liderul PNL Olt este acuzat de mai multe infracțiuni

Primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu

Pronunțarea sentinței în dosarul în care președintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, este acuzat, alături de alte persoane, foști și actuali polițiști și angajați ai Fiscului, dar și oameni de afaceri, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, a fost amânată, marți, de Tribunalul Dolj.

Decizia de amânare a fost luată seara târziu, când toată lumea se aștepta să apară, de fapt, textul sentinței. Un element de noutate în acest caz este acela că respectiva cauză a fost disjunsă, o parte din inculpați fiind judecați acum separat.

În dosarul inițial instanța a constatat terminată cercetarea judecătorească în 30 octombrie, stabilind termen pentru dezbateri pe fondul cauzei la data de 14 noiembrie. Pronunțarea a fost amânată atunci pentru 21 noiembrie, apoi, din nou, pentru 4 decembrie.

Fostul inspector principal de poliție și actualul primar al comunei Cungrea Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată în 2014 alături de alte 20 de persoane, printre care se numără foști colegi ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, mai mulţi angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj. În mulţimea de infracţiuni care se regăsesc în dosar, Liviu Voiculescu a acumulat acuzaţii pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Cu toate acestea, Voiculescu a fost împuternicit să preia, interimar, conducerea PNL Olt după decesul președintelui ales al organizației, Costel Moisescu, anunțându-și candidatura la alegerile interne pentru această funcție, susținând că acuzațiile pentru care a fost trimis în instanță nu reprezintă un impediment în cariera sa politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here