EVAZIUNE fiscală în domeniul comerțului cu cherestea. Percheziții MASIVE

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională care ar fi cauzat un prejudiciu de 700.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul comerțului cu cherestea.

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 15 percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu cherestea.

Perchezițiile sunt efectuate în județul Alba, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale ale unor firme implicate, precum și de la sediul unei instituții publice.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2008-2014, în județul Alba, membrii grupării ar fi emis facturi către două firme beneficiare, cu sediul social declarat în județul Alba, care au ca obiect de activitate fabricarea de mobilier.

Cele două societăți ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale, în scopul diminuării bazei impozabile, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit.

„Pentru a crea aparența că operațiunile comerciale sunt reale și pentru a ascunde banii proveniți din activitatea evazionistă, din conturile bancare ale celor două societăți ar fi fost transferați 18.000.000 de lei către conturile altor societăți, cu comportament de tip fantomă, suma fiind ulterior retrasă și returnată în numerar”, spun polițiștii într-un comunicat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate laptop-uri, unități centrale de calculator și sume de bani, precum și documente. Totodată, vor fi puse în aplicare măsuri asiguratorii față de 8 autovehicule.

De asemenea, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Cluj, Gorj, Sibiu și Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here