Ce spune Marius Oprescu, șeful CJ Olt, despre primăriile care au rămas fără bani de salarii/VIDEO

Într-o declarație dată presei joi, după ședința ordinară a Consiliului Județean Olt, președintele instituției, Marius Oprescu, a dat asigurări că se fac eforturi pentru ca toate primăriile, inclusiv cele care nu au bani pentru salarii, să închidă anul cu bine. 

Președintele Consiliului județean (CJ) Olt a spus că instituția pe care o conduce realizează în acest moment, împreună cu Trezoreria Olt, o evaluare a situației privind problemele cu care se confruntă unele primării din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, CJ Olt a făcut un proiect de hotărâre de guvern prin care cere Executivului fonduri pentru acoperirea necesarului de salarii în cazul localităților care nu pot închide anul pe acest segment.

„Împreună cu Trezoreria județului Olt, suntem în evaluare, facem o anumită situație, am demarat și un proiect de hotărâre de guvern prin care am cerut Guvernului bani pentru primăriile care nu au bani să închidă anul la salarii. Sunt o serie de primării care nu închid anul”, a declarat președintele CJ Olt.

De asemenea, Oprescu a dat asigurări că instituția pe care o conduce are alocată în fondul de rezervă o sumă de bani cu care va interveni pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă anumite localități.

„Cum am spus, Consiliul Județean, în fondul de rezervă, de-a lungul acestui an bugetar, din economii a rezervat o anumită sumă de bani pentru a putea interveni la finalul anului la localitățile care nu reușesc să își ia salariile și pentru a asigura anumite cofinanțări, astfel încât localitățile să nu piardă proiectele din cauza lipsei banilor pentru cofinanțare. Cu siguranță vom interveni în cadrul unei ședințe extraordinare, dar în acest moment suntem într-o evaluare exactă, și așteptăm să vedem și care și la ce nivel va fi intervenția Guvernului. După intervenția Guvernului, bineînțeles că și Consiliul Județean va veni cu această intervenție astfel încât toată lumea să închidă anul și să nu piardă proiectele din cauza lipsei fondurilor pentru cofinanțare”, a mai spus Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here