Peste 200 de persoane urmărite au fost depistate de polițiști în această săptămână

În ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 222 de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 17 – 23 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, poliţiştii din țară au depistat 151 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 81 de minori.

De asemenea, au fost depistate 71 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 55 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă și 10 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare.

Exemple:

Un bărbat, de 27 de ani, din Oradea, urmărit din 20 noiembrie a.c., pentru că se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, a fost depistat de polițiștii din Timiș, în seara aceleiași zile. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bihor.

Un alt bărbat, de 34 de ani, din județul Buzău, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 8 ani și 8 luni pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în Aeroportul Otopeni, la o zi după darea lui în urmărire. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din Iași au depistat, în municipiu, un bărbat, de 40 de ani, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani  închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Iași.

Sursa: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here