Polițiștii au luat pe sus rutele CFR/ Este ULUITOR câte se pot întâmpla pe calea ferată

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au patrulat în aproape 900 de stații de cale ferată, trenuri de călători și zone de risc, unde au identificat 21 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. Au fost întocmite 31 de dosare penale și au fost confiscate mii de țigarete, precum și sute de litri de alcool și material lemnos.

În perioada 17 – 24 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității, inclusiv a celei din domeniul economic.

Polițiștii au patrulat în 321 de stații de cale ferată, în 386 de trenuri de călători și în 188 de zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).

În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 14 urmăriți la nivel național, 11 minori lipsiți de supraveghere, 6 vânzători ambulanţi neautorizaţi și 2 deţinători de substanţe halucinogene.

Au fost întocmite 31 de dosare penale, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, loviri sau alte violențe, distrugere, evaziune fiscală, precum și alte fapte penale.

Polițiștii au efectuat 2 percheziţii și au identificat 21 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, 4 persoane fiind reţinute sau arestate preventiv.

Au fost ridicate, în vederea confiscării/indisponibilizării, 5.000 de țigarete, 750 de litri de alcool, 372 de metri cubi de material lemnos, precum și bani şi alte bunuri, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 32.000 de lei.

Astfel de acțiuni continuă și în perioada următoare.

Exemple:

⁕  La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi din Timișoara au depistat un bărbat, dat în urmărire pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

* Poliţiştii de la transporturi din Bucureşti au efectuat o verificare la o societate comercială care importă bunuri. În urma controlului, s-a stabilit că în contabilitatea societății nu ar fi fost înregistrate produse în valoare de 15.000 de euro dintre cele achiziționate.

În cauză se efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

* La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 33 de unelte de pescuit comercial, cu lungimea de 1.300 de metri și 3 motoare de ambarcațiune în valoare totală de 7.900 de lei.

Au fost puse în executare 8 mandate de aducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

* La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au efectuat mai multe verificări privind importurile de bunuri din China. În urma controalelor, au fost descoperite 145 de colete care conţineau plăci de gresie smălţuită şi lăcuită, cu o suprafaţă totală de peste 167 de m2 , precum și 888 de perechi  de mănuşi din fibre sintetice şi din cauciuc, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Bunurile au fost reţinute de către organele vamale, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here