Explicațiile Jandarmeriei. De ce au folosit cai la protestele de duminică din București

Jandarmeria susţine că folosirea cailor la protestele de duminică seară din Capitală a avut scopul “de a orienta masa de manifestanţi pe un singur sens de circulaţie”, pentru păstrarea unei benzi de siguranţă, potrivit Pro TV.

Astfel, jandarmii susțin că au vrut să fie asigurată o bandă de siguranţă pentru situaţiile care ar fi impus o intervenţie rapidă a serviciilor de ambulanţă sau de pompieri.

Jandarmeria mai afirmă că atunci când manifestanţii au ocupat ambele sensuri de circulaţie s-a decis ca echipele ecvestre “să se constituie într-o rezervă de intervenţie”, caii nefiind retraşi, “aşa cum s-a speculat”.

La manifestaţia de duminică seară din Capitală – la care au luat parte peste 20.000 de oameni – Jandarmeria a desfăşurat efective fără precedent la protestele din acest an şi, de asemenea, a fost folosit detaşementul de cavalerie. Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaşa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu, iar manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here