Incendiu într-un bloc locuit de români, în Germania. Reacția MAE

Consulatul General al României la Bonn se interesează de soarta românilor care locuiesc într-un imobil care a luat foc astăzi în localitatea germană Bergkamen, arată Ministerul Afacerilor Externe.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a spus la Digi24 că în acest moment nu este confirmată identitatea niciunui cetățean român în rândul persoanelor rănite în incendiu.

„Am fost întrebat de ce de azi-noapte până acum nu avem această informație. Ancheta este în derulare, este un atribut exclusiv al autorităților germane. Noi nu avem competențe de natură judiciară în astfel de situații. Până când naționalitățile, identitățile nu sunt confirmate, aceste date nu sunt transmise misiunii diplomatice, oricât de mult am insista pe lângă autoritățile germane”, a explicat el.
Ciocoiu a spus că nu are informații despre cauzele incendiului: „Nu avem niciun indiciu, avem aceste ipoteze care sunt vehiculate și in mass-media germane”.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români”, arată MAE.

33 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului, iar câteva au fost externate. Cei mai mulți au fost intoxicați cu fum. Șapte persoane sunt în stare gravă.

Autorităţile din Germania anchetează cauzele incendiului.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară”, arată MAE.

Poliţiştii cred că focul a fost pus intenţionat, mai ales că în interiorul clădirii au fost găsite mai multe cauciucuri incendiate, iar ieşirile din clădire au fost, aparent, blocate de anvelope, pentru ca oamenii să nu mai poată ieşi, relatează presa din Germania.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here