BĂTAIE între protestatari și jandarmi în Piața Victoriei din București/ Imagini VIDEO

O dispută între protestatarii din Piața Victoriei și jandarmi a degenerat, sâmbătă, la prânz, într-o adevărată bătaie după ce jandarmii au luat pe sus unul dintre protestatari pentru a-l duce la o secție de poliție. De altfel, mai mulți protestatari au fost ridicați de jandarmi și duși la Poliție.

Cele câteva zeci de persoane care protestează în Piața Victoriei scandează împotriva PSD și a primarului Capitalei Gabriela Firea, nemulțimiți că aceasta a decis instalarea unui târg de Crăciun exact în locul în care de la începutul acestui an se protestează. Oamenii spun că decizia primarului general al Capitalei ascunde o strategie ca oamenii să nu mai poată protestaîn această perioadă.

Primarul Gabriela Firea a explicat, miercuri, decizia de a organiza un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul tradiţional de întâlnire a celor care protestează faţă de legile justiţiei şi cer demisia Guvernului, afirmând că „accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină”. Firea a respins acuzaţiile potrivit cărora ar încerca să blocheze manifestaţiile şi, făcând apel la spiritul Crăciunului, a îndemnat la bucurie în „luna darurilor, prieteniei, bunăvoinţei, solidarităţii şi altruismului”.

Imediat după apariţia informaţiei privind organizarea unui târg în Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook „Corupţia Ucide” a apărut mesajul „NU plecăm din Piaţa Victoriei!”.

„Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată”, au anunţat cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa România, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie, potrivit digi24.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat joi că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste. Gabriela Firea a spus că nu vrea să comenteze afirmaţiile premierului, preferând să îşi canalizeze „gândul şi energia” către cinstirea eroilor şi identitatea naţională, în contextul zilei de 1 Decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here