Minivacanța de 1 Decembrie a colcăit de polițiști în Olt/Sute de amenzi și mai multe permise reținute

În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Sfântului Andrei și de Ziua Națională a României, în prelungirea cărora a existat repaosul de week-end, sute de polițiști din Olt s-au aflat la lucru în stradă și s-au văzut nevoiți să aplice sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 90.000 de lei. În aceeași perioadă, polițiștii rutieri au reținut 14 permise de conducere și un certificat de înmatriculare. În aceeași perioadă, au fost sesizate 47 infracțiuni, cinci autori fiind prinși în flagrant.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, peste 200 de polițiști au acționat zilnic cu 80 de mijloace auto pe raza județului Olt, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cele patru zile de acțiuni, peste 150 polițiști de ordine publică, sprijiniți de 30 de polițiști rutieri, șapte polițiști de investigații criminale, 10 polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și șapte polițiști din cadrul altor structuri, au aplicat 315 sancțiuni contravenționale. Din totalul acestora, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate la regimul rutier (276), restul fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 (29), trei în domeniul silvic și cinci pentru încălcarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

„Valoare contravențiilor aplicate a fost de 89.975 lei iar valoarea bunurilor confiscate a fost de 1070 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 232 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii rutieri au reținut 14 permise de conducere și un certificat de înmatriculare. În aceeași perioadă, au fost sesizate 47 infracțiuni, cinci autori fiind prinși în flagrant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here