100 de imobile, puse sub sechestru pentru recuperarea unui PREJUDICIU URIAȘ

Sursa foto: eldoradoinsurance.com

Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 11 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale. 100 de imobile au fost puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului de 9 milioane de lei, cauzat prin evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2011 – octombrie 2014, cei în cauză ar fi creat unui circuit scriptic evazionist din care făceau parte mai multe societăți comerciale, circuit pus la dispoziția altor persoane, care astfel ar fi beneficiat de importuri de mărfuri la un preț subevaluat.

„În acest mod, membrii grupării infracționale ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Polițiștii au pus în aplicare 8 mandate de aducere.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 100 de imobile, dintre care 94 de apartamente și 6 terenuri, care aparțin persoanelor fizice și juridice bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale a Poliției Capitalei, precum și ai Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here