ALERTĂ: Licitație SUSPECTĂ în Olt/ Cine „trebuie” să câștige peste 12 milioane de lei?

O licitație cu miză uriașă organizată de trei comune care s-au asociat pentru obținerea de fonduri comunitare a devenit suspectă după ce mai multe firme participante au fost excluse din cursă pentru lucruri cu care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor nu a fost de acord și după ce, acum, comisia de evaluare a ofertelor caută cu tot dinadinsul nod în papură ca unele dintre respectivele companii să fie excluse din nou, ca și cum licitația ar fi una cu dedicație specială. 

Licitația este organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Studina-Grădinile-Brastavățu, care a obținut fonduri comunitare pentru finanțarea proiectului “Modernizare drumuri de interes local în cadrul A.D.I. Studina-Grădinile-Brastavățu, judetul Olt”, proiect în valoare de peste 12,7 milioane de lei ce prevede modernizarea si reabilitarea a 18,159 km de drumuri de interes local de pe teritoriul celor trei localități.

Licitația a fost lansată în urmă cu aproape șase luni și de atunci lucrurile trenează. Mai multe firme au fost, între timp, excluse din cursă din motive care, contestate la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), au picat imediat, autoritatea contractantă fiind obligată să-și remedieze erorile și să reanalizeze ofertele depuse cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente”.

Cu toate acestea, după ce procedura a fost reluată, comisia de evaluare a ofertelor caută acum nod în papură ca unele dintre companiile respinse în primă fază și reintrate în cursă prin decizii ale CNSC să fie respinse din nou, ca și cum licitația ar trebui să fie câștigată de cineva anume. De altfel, OLT-ALERT a intrat în posesia unor dovezi care indică reaua-credință în derularea acestei licitații și care vor face obiectul unui articol aparte, în măsura în care sursele noastre își vor da acordul utilizării informațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here