Căutați de autoritățile din Franța și Germania, depistați de polițiștii români

Trei bărbați căutați la nivel internațional pentru comiterea de fapte ilicite în Franța, respectiv Germania, au fost depistați de polițiști.

În această dimineață, polițiștii din Hunedoara au depistat un bărbat, de 30 de ani, urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța.

Bărbatul, cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de imigranţi, a fost reținut și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea luării măsurilor legale.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au depistat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Dobra, urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, vătămare corporală, furt și incendierea unui autovehicul, fapte comise pe teritorul Franței, în anul 2016.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat Curții de Apel Alba Iulia, în vederea emiterii mandatului de arestare și demarării procedurilor de predare către autorităţile franceze.

La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Bistrița, urmărit internațional.

Acesta era urmărit în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania pentru comiterea infracțiunii de trafic ilicit de droguri.

A fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile germane.

Pentru depistarea bărbaților, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here